Kattintson ide a menü megnyitásához!

Fan-coil

Fan-coil kinek ajánlható?

Airleaf SL extralapos fan-coilok

A normál magasságú (579 mm) AirLeaf fan-coilok legolcsóbb változata, amely 5 teljesítményben készül. Jellemzője a frontpanel alsó részén elhelyezkedő, a kivehető és tisztítható szűrőket, valamint a „mókuskerék” ventilátort elfedő, mikrokapcsolóval biztosított beszívórács – ezen és a készülék alján keresztül történik a légbeszívás. A készülék alapvetően falra szerelendő, alul 8 cm helyet kihagyva, de igény esetén tartólábak és a készülék hátulját eltakaró esztétikai panel felszerelésével a faltól távolabb is elhelyezhető. DC inverter és kézi ventilátorsebesség-állítású vezérléssel, 2- vagy 3-utú motoros szeleppel rendelhető. Alapszínek a RAL9003 fehér vagy az ezüst.

Ajánlott azoknak, akik az AirLeaf fan-coilok mindegyikére jellemző előnyök mellett kifejezetten árérzékenyek, de mégis a kereskedelmi forgalomban kapható fan-coiloktól megjelenésében lényegesen eltérő, szép és helytakarékos készüléket szeretnének. A műszakilag egyszerűbb (nincsenek benne beszívó ajtót nyitó szervomotorok, mikroventilátorok), de működésében mégis magas igényeket kielégítő, halk készüléket preferálják.

Airleaf SLS extralapos fan-coilok

A normál magasságú SL fan-coilok kismagasságú változata (379 mm), mely 5 teljesítményben és kizárólag kétcsöves kivitelben rendelhető (a négycsöves fan-coil két darab hőcserélője egyszerűen nem férne el benne). Vezérlési lehetőségei megegyeznek a normál magasságú készülékekkel. A 3- vagy a 2-utú szelepek kifejezetten ehhez a kismagasságú készülékhez kerültek kifejlesztésre. Színe a RAL9003 fehér.

Ajánlott azoknak, akiknél a normál magasságú készülékek a parapet magasság miatt nem férnek el.

AirLeaf RS extralapos fan-coilok

Normál magasságú (579 mm) fan-coilok 5 teljesítménykategóriában, amelyekben az alap „mókuskerék” ventilátor mikroventilátorokkal egészül ki. Fűtési üzemmódban az AirLeaf RS kombinálja a ventilátoros hőáramot a homlokpanel sugárzó hatásával. Ennek köszönhetően javul a helyiségben lévő személyek kellemes közérzete.

Az egyedülálló működési elvnek köszönhetően amint a fan-coil elérte az ideális hőmérsékletet, a fő ventilátor segítsége nélkül fenntartja azt, mivel ekkor is érdemi teljesítményt ad le. Ilyen módon a komfortos hőmérsékletet direkt légmozgás nélkül, és teljes csendben is fenn lehet tartani. Nyári üzemmódban a mikroventilátor által generált légmozgás megszűnik annak érdekében, nehogy bármilyen pára-lecsapódás keletkezhessen a készülék elülső paneljén. A ventilátor fokozatosan kapcsol ki egy modulált vezérlésnek köszönhetően, amint a helyiség megközelíti a vezérlőegységen beállított, megkívánt hőmérsékletet. Az AirLeaf RS sorozatú fan-coil család méreteit és formatervezését tekintve teljesen megegyezik az SL sorozattal, tehát tökéletes elegancia és kompaktság jellemzi.

Ajánlott azoknak, akik különösen zajérzékenyek – például éjjel, teljes csendben – vagy olyan fan-coilra van igényük, amelynél a légmozgás minimális, mivel a ventilátor más készülékekhez képest lényegesen kevesebbet fut.

AirLeaf SLI és RSI beépíthető fan-coilok

A piacon egyedülálló, 129 mm mélységű beépíthető fan-coilok álmennyezetbe vízszintesen vagy falba történő függőleges beépítéshez. A csökkentett vastagságuknak köszönhetően az SLI és RSI készülékek mindenféle falszerkezethez, még a nem túl vastagokhoz is jól illeszthetők. Rendkívül alacsony zajszintjük következtében kiválóan alkalmasak mind nyáron, mind pedig télen a különböző típusú helyiségek, különösen a hálószobák és hotelszobák belső hőleadói funkcióinak ellátására.

A kiegészítők széles választéka mind a beépítés (légcsatornák, készülék burkolatok, szellőzőnyílások), mind pedig a funkciókezelés (fali termosztátok, BMS távvezérlő kártyák) szempontjából lehetővé teszi az összes lehetséges alkalmazást az épületen belüli legdiverzifikáltabb rendszerek esetén is.

Az SLI fan-coil sorozat dupla csepptálcával szerelt: vízszintes (álmennyezet) és függőleges (falra történő rögzítés) helyzetben történő beépítéshez. Első takarópanel mind fali, mind a mennyezeti változathoz rendelhető. Ez a kiegészítő lehetővé teszi egyfelől a légszűrők könnyű tisztítását egy elülső rács levétele után, másfelől pedig a karbantartás miatti könnyű hozzáférést.

Nemrégen megjelent a beépíthető AirLeaf fan-coil radiátoros hatású változata RSI néven, amely függőleges beépíthetőséget biztosít. Az RSI fan-coil az elülső fémpanelnek és abszolút zajmentes segédventilátorának köszönhetően éjszakai üzemmódban radiátorként funkcionál.

Ajánlott olyan telepítésekhez, ahol egyfelől a lehető legvékonyabb falszerkezetbe vagy álmennyezetbe kell beépített fan-coilt telepíteni, másfelől pedig ehhez kifejezetten olcsó fan-coil megoldást keresnek.

AirLeaf Full Flat fan-coilok

Az AirLeaf SL és RS fan-coilok legelegánsabb megjelenésű változatai. A frontpanel alsó részén lévő beszívórács helyén a frontpanellel egy síkban lévő, felnyíló ajtó fut végig, melyet szervomotor nyit fel, amikor a fő ventilátor működik. A vezérlőegységek és a beépíthető szelepek megegyeznek a standard SL és RS készülékekhez tartozókkal. Alapszínes a RAL9003 fehér és az ezüstszín.

Olyan magas esztétikai igényű vevőknek ajánlott, akik kifejezetten exkluzív megjelenésű, másoknál nemigen látható fan-coilt szeretnének, és ezt hajlandók, illetve képesek is megfizetni.

Filomuro magasan a falra szerelhető extralapos fan-coil

Az AirLeaf fan-coil típusoktól alapvetően abban különbözik, hogy a készülékház alulról is zárt (csak emlékeztetőül: az AirLeaf fan-coilok a frontpanelen lévő beszívórácson vagy ajtón és a készülék alján keresztül is szívják a levegőt, ezért úgy kell elhelyezni őket, hogy ne látszódjanak a levegőszűrők alulról). A Filomuro felül szívja a levegőt és a frontpanelje alsó részén lévő, állítható dőlésszögű terelőlapáttal ellátott kifúvó nyíláson fújja ki. Magassága még az AirLeaf SLS kismagasságú fan-coilnál is kisebb, mindössze 320 mm, mélysége 128 mm.

Olyan magas esztétikai igényű vevőknek ajánlott, akiknél a padlószint helykihasználása miatt fontos a fan-coil magasabbra szerelése a falon, és ehhez csak elegáns megjelenésű, a környezetbe szépen beilleszkedő fan-coil készülék jöhet szóba.

BEE hővisszanyerő egység elfolyó meleg vízből

A BEE hővisszanyerő egység az elfolyó szennyvízből történő hővisszanyerésre szolgál. A hőátadás az elfolyó szennyvízből a hőtermelőbe menő víz felé történik, aminek köszönhetően jelentős – egyébként veszteségként kidobott – hőenergia nyerhető vissza.

Ajánlott mindazoknak, akik környezettudatosan építkeznek, akiknek fontos a használati melgvíz-termelés lényegesen magasabb hatékonysága, különös tekintettel a hőszivattyús használati melegvíz-termelésre. Ajánlott továbbá olyan telepítési helyekre, ahol a használati melegvíz fogyasztás magas költséget generál, pl. szállodák esetében.

Menü

  • Főoldal
  • Hőszivattyú (ON-OFF)
  • Hőszivattyú (inverter)
  • Fan-coil
  • Monoblokk klíma
  • Talajszonda
  • Tudástár
  • Kapcsolat

Kapcsolat

HOTJET
Alternatív Energiahasznosító és
Építőipari Kft.

2151 Fót, Somlói utca 52.
+36 (20) 925-4726
info@hotjet.hu

Tanúsítványok

CE megfelelőségi ‘tanúsítvány - Airleaf fan-coil Letöltés
CE megfelelőségi ‘tanúsítvány - Ephoca hőszivattyú Letöltés
CE megfelelőségi ‘tanúsítvány - Hotjet (en) Letöltés
Hotjet w EHPA labortanúsítvá­ny geotermikus­ hőszivattyúk Letöltés
Hotjet W EHPA labortanúsítvány­ víz-víz hőszivattyúk Letöltés
HOTJET 33W Certifikat B0 W35 Letöltés
HOTJET 10-25ONE2 Certifikat 35°C 55°C Letöltés
HOTJET 10-25ONE2 Certifikat 35°C Letöltés
HOTJET 10-25ONE2 Certifikat 55°C Letöltés
HOTJET 10ONE2 Certifikat 35°C 55°C Letöltés
HOTJET 10ONE2 Certifikat 35°C Letöltés
HOTJET 10ONE2 Certifikat 55°C Letöltés
HOTJET 25-45ONE2 Certifikat Letöltés